Kwaliteitsmanagementsysteem

De nieuwe HKZ-norm voor Extramurale Fysiotherapiepraktijken is er!

SKFN adviseert en begeleidt fysiotherapiepraktijken bij de opzet en implementatie van kwaliteitsmanagementsystemen en wet- en regelgeving.
SKFN is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe HKZ-norm voor de extramurale fysiotherapie.

Wat is de HKZ-norm?

De HKZ-norm is een pakket normen voor externe toetsing van kwaliteitsmanagementsystemen in een bepaald deel van de zorgsector. Deze normen zijn door de veldpartijen zelf beschreven, onder regie van HKZ.
De inhoud van de HKZ-norm is ook gebaseerd op wet- en regelgeving.

Wat betekent het HKZ-certificatieschema voor u als praktijkhouder?

De HKZ-norm bevat norm-eisen die u in uw praktijk kunt implementeren. U krijgt hiermee de mogelijkheid om uw praktijk eenvoudiger en gestructureerd te besturen. De HKZ-norm bevat rubrieken op de gebieden zoals kwaliteitsbeleid, inventarisatie en beheersing van risico’s, functioneringsgesprekken en uiteraard de primaire behandelprocessen. Deze rubrieken hebben in de eerste plaats ten doel uw praktijk op gestructureerde wijze efficiënt te laten functioneren en de klanttevredenheid te verhogen. U kunt zich door middel van deze norm onderscheiden van uw concurrentie. SKFN zorgt, samen met u als praktijkhouder / fysiotherapeut, met behulp van de nieuwe HKZ-norm dat uw praktijk inzichtelijk is en eenvoudig te besturen is. Uw (toekomstige) patiënten, ketenpartners en zorgverzekeraars zullen dit weten te waarderen.

Voor implementatie van het HKZ-certificatieschema in uw praktijk is ons HKZ-implementatiepakket hét praktische en betaalbare instrument.
Klik hier voor meer informatie over ons nieuwe HKZ- implementatiepakket.

Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek: neem gerust even contact met ons op of stuur een e-mail naar info@skfn.nl.